Naslovna AKTUELNO Lukavački Centar za njegu i pomoć u kući brine o 80 osoba...

Lukavački Centar za njegu i pomoć u kući brine o 80 osoba (VIDEO)


Centar za njegu i pomoć u kući, koji svoje usluge pruža građanima kojima je ista potrebna, na području općine Lukavac formiran je 2014. godine . Od tada do danas postojanje Centra pokazalo se i više nego opravdanim. Veliki je broj građana kojima je potrebna medicinska pomoć, a u vrijeme pandemije te potrebe su još i veće.

 

Broj korisnika je promjenljiv, u mjesecu februaru usluge Centra koristi 80 osoba, a za obilazak i njegu bolesenih zaduženo je 6 medicinskih radnika.

 

Zaposlenici Centra kućnu njegu i pomoć pružaju oboljelima u 25 do 28 mjesnih zajednica. Uz poštivanje svih epidemioloških mjer,a pored medicinske njege, oboljelima se pruža i psiho-socijalna podrška.

 

Podršku u radu im pružaju: Švicarski Crveni križ, Općinska organizacija CK, Dom zdravlja Lukavac, kao i lokalna zajednica.

 

Sve potrebne informacije o korištenju usluga Centra za njegu i pomoć u kući zainteresovani  mogu dobitiu prostorijama  Crvenog križa Lukavac, na brojeve telefona 035 553 310 i 035 554 390, te na njihovoj zvaničnoj Facebook stranici.

 

 

Više doznajte u video prilogu Mirzete Riđešić:

 

 

 

(RTV Lukavac)