Naslovna Sport Nekadašnji trener Radničkog DarkoVojvodić ekspert za stvaranje premijerligaša!

Nekadašnji trener Radničkog DarkoVojvodić ekspert za stvaranje premijerligaša!

 

Nakon što je objelodanjeno da je donesena odluka o prekidu prvenstva u prvoj ligi Federacije BiH i definitivno je potvrđeno da je ekipa Olimpika iz Sarajeva osvojila šampionsku titulu i samim tim se plasirala u bh Premijer ligu. Kao što je poznato, na kormilu Vukova sa Otoke je bio istaknuti fudbalski stručnjak Darko Vojvodić. Koliko je popularni “Vojvoda” uspješan trener, govori podatak da mu je ovo četvrta titula sa četiri različita kluba u nizu osvojena na prvoligaškim terenima, što dosad nikom nije pošlo za rukom, bar na ovim prostorima.
Prvo je sa Goškom u sezoni 2016/17 trasirao ekipi iz Gabele put u premijerligaško društvo, već naredne takmičarske godine uradio je to sa ekipom Sloge iz Siminog Hana, sadašnjim Tuzla Sitijem, potom je 2018/19 bio na čelu Borca, sa kojim se takođe plasirao u fudbalsku elitu BiH i konačno ovih dana priuštio je isto slavlje članovima i simpatizerima Olimpika, koji se nakon nekoliko sezona našao među najboljim bh ekipama.
Još je to jedna potvrda svih Vojvodićevih fudbalskih, trenerskih, ali i ljudskih kvaliteta. Ovaj fudbalski ekspert očito pretplaćen samo na uspijehe je u svakom smislu opravdao i priznanja koja su mu dodijeljena, prvo najboljeg trenera RS na Danima fudbala u Banjaluci u organizaciji FS RS i Sportskog žurnala, potom u anketi portala Prva liga Federacije i Prva liga RS. Ove ankete su potvrdile da je Vojvodić, osim toga što je vrhunski fudbalski stručnjak, omiljen kod navijača tako i igrača i fudbalskih radnika.

Autor: S.Vukašinović