Naslovna Sport Nogometne poslastice u Julu i Augustu!

Nogometne poslastice u Julu i Augustu!

Evropska nogometna federacija (UEFA) i Evropsko udruženje klubova prave planove o završetku Lige prvaka i Evropske lige na svojevrsnom turniru koji bi trajao dvije sedmice, što bi omogućilo da sljedeća sezona počne u septembru.

Osnovni cilj je da se nacionalne lige nastave, a nakon toga bi na red u augustu došla i dva evropska takmičenja, saopštila je danas španska Cadena SER.

Naime, četvrtfinala, polufinala i finala oba takmičenja prema ovom planu bila bi odigrana u augustu u roku od dvije sedmice, a ponovljena je i ideja da se igra na jednu dobijenu utakmicu umjesto na dvije, naravno pred praznim tribinama.

Obje organizacije su se složili da su nacionalna prvenstva prioritet i da će se igrati bez prisustva publike te da će sve lige morati pratiti i poštovato preporuke koje njihova zemlja daje da bi zaštitili javnost, igrače i sve koji su povezani s njima.


Zaključak je također da bi sljedeća sezona mogla početi kako je i planirano bez mnogo problema, a da će igrači svakako dobiti tri sedmice pauze.

Podsjetimo, Bundesliga je najavila nastavak takmičenja u maju, a u Holandiji se nastavak takmičenja planira za 19. juni.

rtvlukavac/klix