Naslovna Sport Održan video sastanak sa selektorima u N/F SBiH

Održan video sastanak sa selektorima u N/F SBiH

Predstavnici NSBiH i selektori svih nacionalnih selekcija osim muške A reprezentacije održali su video sastanak.

 

Generalni sekretar NSBiH Adnan Džemidžić, izvršni direktor Sektora za sport Elmir Pilav sa saradnicima razgovarali su danas sa skautom nacionalnih selekcija Sakibom Malkočevićem i sa selektorima Slobodanom Starčevićem („U-21“ reprezentacija), Samirom Hurem (ženska „A“ reprezentacija), Slavenom Musom (muška „U-19), Draganom Jevtićem (ženska „U-19), Nerminom Šabićem (muška „U-17), Ilijom Lucićem (ženska „U-17“), Zoranom Erbezom (Muška „U-15), Ivom Krezom (muška futsal reprezentacija) i Nijazom Mulahmetovićem (ženska futsal reprezentacija).


 

Povod za održavanje sastanka bila je aktuelna situacija u nogometu, prekid svih takmičenja i reprezentativnih okupljanja uslijed pandemije korona virusa.

 

Razgovaralo se o planovima za budućnost i novim okupljanjima reprezentativnih selekcija kad to bude moguće. NSBiH će pratiti aktuelnu situaciju u Bosni i Hercegovini vezano za pandemiju, kao i preporuke FIFA i UEFA.

 

Još jednom je istaknuto da je međusobna saradnja selektora na visokom nivou, te se ističe važnost praćenja mjera nadležnih organa i zdravstvenih institucija u Bosni i Hercegovini, kako bi se što prije situacija vratila u normalno stanje, a igračice i igrači ponovo vratili na terene.