Naslovna Sport Održana video konferencija sa klubovima premijer lige!

Održana video konferencija sa klubovima premijer lige!

Danas je u organizaciji NS/FS BiH održana video konferencija sa predstavnicima klubova Premijer ženske lige Bosne i Hercegovine.

NS/FS BiH su na sastanku predstavljali generalni sekretar Adnan Džemidžić, izvršni direktor Sektora za sport Elmir Pilav, članovi Komiteta za takmičenje Milorad O. Lale i Rudolf Marić, te članovi administracije zaduženi za ženski fudbal.

Povod za održavanje sastanka bila je aktuelna situacija u nogometu/fudbalu, te prekid svih takmičenja usljed pandemije korona virusa.


Predstavnici klubova su predstavili svoje probleme s kojim se susreću u novonastaloj situaciji, te je izražena želja za daljim nastavkom ovakve vrste komunikacije s ciljem iznalaženja najboljih rješenja za nastavak takmičenja u Premijer ženskoj ligi naše zemlje. Takođe, svi su složni da je zdravlje igračica i svih ostalih učesnika takmičenja na prvom mjestu.

NS/FS BiH pratiti aktuelnu situaciju u Bosni i Hercegovini vezano za pandemiju COVID-19 i mjere nadležnih državnih i entitetskih organa, te slijediti preporuke UEFA i FIFA o daljim aktivnostima.