Naslovna AKTUELNO OŠ Lukavac Grad obilježila PET godišnjicu

OŠ Lukavac Grad obilježila PET godišnjicu

OŠ Lukavac Grad već duže vremena uključena je u brojne ekološke projekte, a hvale vrijedan je i projekat prikupljanja pet ambalaže koji se uspješno provodi jednu godinu.

 

Tim povodom  u protostorijama JU Javna biblioteka Lukavac upriličena i prigodna svečanost, a najzaslužnijim pojedincima uručene su i nagrade.


 

Ponosni na projekat, koji je na inicijativu univerzitetskog profesora Zehrudina Osmanovića, ova škola objeručke prihvatila, jučer su obilježili prvu godišnjicu sretni što na ovaj način doprinose svojoj okolini.

 

Kako bi što više motivirali učenike da se uključe u prikupljanje pet ambalaže nastavnica Hasiba Saračević pokrenula je mini takmičenje najljepše fotografije sakupljanja pet ambalaže, što je na jučerašnjoj svečanosti i prezentirano.

 

Primjer da se u svakodnevnom životu može  itekako ekološki djelovati i živjeti učenicima ove škole pokazala je Mirha Osmanović, poduzetnica iz Puračića koja je svoj novi brend u izradi kolača i kesića zasnovala upravo na ekološkim standardima koristeći biorazgradivu ambalažu i minimum plastike, pružajući mogućnost kupcima da uživaju uz visoko kvalitetno izrađene poslastice a pri tome čuvaju okolinu.

 

Na svečanosti su dodijeljene zahvalnice kako učenicima tako i pokretačima i realizatorima ove ideje. Prepoznat kao dobar primjer djelovanja u lokalnoj zajednici projekat prikupljanja pet ambalaže  kroz sav ovaj period  podržale su brojna udruženja,  nvo, a grupa za dobrobit djece općine Lukavac  u saradnji sa školom, općinom i NVO World Vision isti uspješno širi  na području cijele općine Lukavac.