Naslovna Sport Predsjednik ATP-a: Razgovarat ćemo sa Đokovićem, vrijeme je da konflikt prestane

Predsjednik ATP-a: Razgovarat ćemo sa Đokovićem, vrijeme je da konflikt prestane

Predsjednik ATP-a Andrea Gaudenzi rekao je da će organizovati sastanak s Novakom Đokovićem kako bi napokon riješili sve probleme te da je vrijeme da konflikti prestanu.

 

 


 

 

 

Đoković je tokom US Opena saopćio da će se pojedini ljudi povući s rukovodećih pozicija ATP asocijacije igrača te da će napraviti svoju asocijaciju, no njegovu ideju prvobitno nisu podržali Rafael Nadal i Roger Federer, kao ni ostali velikani bijelog sporta.

 

 

 

 

 

Većina igrača zalaže se za ujedinjenje svih tenisera i teniserki koji će biti pod jednom asocijacijom, a sada se oglasio i predsjednik ATP-a Andrea Gaudenzi koji je iznio svoje mišljenje.

 

 

 

 

 

“Ovo je veoma težak period za naš sport, posebno znajući da u julu nismo imali predstavu da li će se sezona nastaviti i hoće li se tenis opet igrati u ovoj godini. Mnogi su bili frustrirani, bilo im je teško i ja koji sam bio teniser razumijem njihove emocije. Saslušali smo sve primjedbe i žalbe, a sada ćemo napraviti veliki sastanak krajem novembra ili početkom decembra, spremni smo na razgovor i razgovarat ćemo sa Đokovićem, jer je vrijeme da se konflikt riješi i da se napokon ujedinimo”, rekao je Gaudenzi.

 

 

 

 

 

Nakon toga je objasnio svoje riječi rekavši kako svađe neće donijeti ništa dobro ovom sportu.

 

 

 

 

 

“Konflikti i svađe nam ništa neće donijeti i na kraju ćemo svi biti poraženi. Igračima su potrebni turniri, a turnirima su potrebni igrači. Ne možemo ništa postići ako postoje podjele, moramo svi biti zajedno i boriti se za opstanak tenisa”, dodao je Gaudenzi.