Naslovna Sport SC Business liga: TVSA nastavio sa dobrim igrama, ubjedljive pobjede BBI Banke...

SC Business liga: TVSA nastavio sa dobrim igrama, ubjedljive pobjede BBI Banke i Securitasa

U dvorani Amel Bečković u Vogošći odigrane su još tri utakmice 13. kola SC Business lige.

TVSA je sa 4:2 pobijedio TOP SHOP, BBO Banka je sa ubjedljivih 10:3 nadigrala Domove zdravlja KS, a veoma siguran je bio u Securitas pobjedom protiv Javnog Servisa BiH rezultatom 4:0.

TVSA – TOP SHOP 4:2 (Hadžić, Džanković x2, Šabeta / Smajlović, Mustafaj)


TVSA je od samog starta susreta krenula ofanzivno, te su preko Šabete i Kolara imali nekoliko odličnih prilika, međutim realizacija je izostala.

Ulazak Hadžića u igru je Kantonalcima donio sigurnost u realizaciji, te je upravo on bio strijelac vodećeg pogotka, pa se sa 1:0 otišlo na odmor.

U drugom poluvremenu gosti su krenuli silovito, pa preko Smajlovića i Mustafaja stižu do preokreta.

TVSA nije dozvolila da se nervoza uvuče u njihove redove, te su strpljivo čekali priliku za poravnanje, a dočekali su je u 35. minutu kada pogađa Džanković , da bi isti igrač samo dvije minute kasnije donio i preokret na 3:2.

Susret je pogotkom u posljednjim minutama zaključio Šabeta i tako postavio konačnih 4:2.

TVSA: Zuko, Eminović, Džanković, Begić, Homarac, Krivošija, Šabeta, Osmanagić, Hadžić(C), Kolar, Memović, Šušić.

Top Shop: Duranović, Fejzagić, Pašović, Bihorac, Zahirović, Piplica, Malokas, Kovač, Pašić, Bećar, Mutić, Begić, Mujanović, Mustafaj, Hadrović, Muslim, Smajlović, Hajdar.

BBI BANKA – DOMOVI ZDRAVLJA KS 10:3 (Čavčić x4, Arapčić x3, Rokša,Šahinović, Kadrić / Bubalo x2, Selmanović)

BBI Banka je u ovaj susret ušla kao potpuni favorit, a na terenu su to uspjeli i dokazati.

Bankari su u ovom susretu bili nošeni fantastičnim dvojcem Čavčićem i Arapčićem, koji su ukupno postigli sedam golova, a njihovom učinku su se pridružili Rokša, Kadrić i Šahinović, sa po jednim postignutim pogotkom.

Kod Domova Zdravlja glavnu riječ je vodio Selmanović, koji je svojim momcima stvarao odlične prilike za postizanje pogotka, ali jedini igrač koji nije zakazao u realizaciji bio je Bubalo, koji se dva puta upisao u strijelce. Selmanović je pred sami kraj susreta postigao pogodak, te je meč završen pobjedom Bankara od 10:3.

BBI Bank: Halilčević, Rokša, Mašić, Ramić, Islamović, Herenda, Čavčić, Selimović, Arapčić, Kurić.

Domovi zdravlja Kantona Sarajevo: Selmanović, Remić, Čelik, Hodžić, Smajić, Šahmanija, Fazlić, Kaliman, Bubalo, Sućeska, Salić, Hodžić, Čeklica.

SECURITAS – JAVNI SERVIS BIH 4:0 (Dagić x2, Sibalo x2, Hrvat / Holjan/ Tešanović)

Javni Servis je bolje otvorio poluvrijeme, ali Tešanović je večeras bio raspoložen samo za igru, ali ne i za postizanje pogodaka, te je promašio nekoliko prilika, međutim na drugoj strani iz prvih pravih prilika sigurni su Dagić i Sibalo te domaćina dovode do vodstva od 2:0.

Javni Servis je nakon primljenih pogodaka krenuo u napad, te tako ostavio prostora za kontranapade Securitasa, koji u 19. minutu preko Sibala dolaze do vodstva od 3:0.

U drugom poluvremenu, domaći su odlično krenuli, te na samom otvaranju drugim golom Dagića dolaze do prednosti od 4:0.

U 37. minutu domaći su dodatno povećali prednost preko Hrvata, da bi gosti preko Holjana stigli do smanjenja rezultata, da bi Tešanović u posljednjoj minuti postavio konačnih 5:2.

Securitas: Buljugija, Begić, Čolić, Pašić, Sibalo, Hodžić, Hadžić, Bunar, Dagić, Hrvat, Haskić.

Javni Servis BiH: Delić, Isen, Holjan, Pamuk, Karaman, Baždarević, Pazalja, Močević, Babić, Džanković, Crepulja, Nurković, Vila, Tači.