Naslovna Sport Svjetska asocijacije sjedeće odbojke: Jusufoviću sjajno priznanje!

Svjetska asocijacije sjedeće odbojke: Jusufoviću sjajno priznanje!

Još jedno priznanje našem zlatnom paraolimpijcu Erminu Jusufoviću kojem je priznanje dodijeljeno od strane World Paravolley. (Svjetske asocijacije sjedeće odbojke)

U čast 40 godina od kako je sjedeća odbojka uvrštena u program paraolimpijskih igara, iz World ParaVolley odlučili su dati zahvalnice pojedincima koji su u velikoj mjeri doprinjeli razvoju i promociji ovog sporta. Među nagrađenima se nalazi veliki broj članova naše reprezentacije i ovim putem im želimo čestitati uz poruku da smo ponosni na njih.

Među nagrađenima su:
Mirza Hrustemović (selektor)
Ejub Mehmedović (trener i igrač)
Sabahudin Delalić (igrač)
Asim Medić (igrač)
Adnan Manko (igrač)
Dževad Hamzić (igrač)
Ismet Godinjak (igrač)
Safet Alibašić (igrač)
Mirzet Duran (igrač)
Ermin Jusufović (igrač)
Nizam Čanćar (igrač)


I kao sudije iz Bosne i Hercegovine:
Senad Helač (sudija)
Zoran Jesić (sudija)

“Zadovoljstvo mi je podijeliti prelijepu vijest sa vama. Danas je na moj mail stigla dodijeljena nagrada, kao internacionalnom igraču sjedeće odbojke koji je ostavio značajan trag svoga djelovanja u ovom sportu. Duboko sam dirnut i počašćen ovim Priznanjem koje mi je dodijeljeno od strane World Paravolley(Svjetske asocijacije sjedeće odbojke) . Jako puno mi ovo priznanje znači a posebno imajući u vidu teška vremena u kojima se nalazimo. Ovo je došlo kao zraka svjetlosti iz mraka, i pokazuje mi da sam još uvijek na pravom putu. Osim što igram sjedeću odbojku, ja sam također i živio kroz nju, ona je uvijek bila nezamjenjiv dio mojega života, moja strast, moj vodič, i moja životna filozofija” poručio je Jusufović.

Dobitak ove nagrade i priznanja potvrda je da je Jusufović bio na pravom putu sve ove godine a također mu je ovo svojevrsna  motivacija da nastavi u istom smjeru i u budućnosti. Hvala svima onima koji su ugradili dio sebe u ovo moje priznanje, zaključio je na kraju Jusufović