Naslovna AKTUELNO Za RTV Lukavac 2018. uspješna, a 2019. će biti još uspješnija

Za RTV Lukavac 2018. uspješna, a 2019. će biti još uspješnija

Za JU RTV Lukavac 2018. godina bila je turbulenta, ali i izuzetno uspješna. Donijela je niz kvantitativnih i kvalitativnih promjena, koje su omogućile daleko produktivniji rad u 2019. godini.

 

Početkom godine mandat direktora preuzeo je dugogodišnji uposlenik ove stanove Fikret Žigić, koji je odmah najavio, i sa ostalih 16 uposlenika pokrenuo broje promjene, koje su iziskivale dodatne napore i zalaganje, ali i finansijska izdvajanja.

 

„Uz podršku načelnika Edina Delića i Općinskog vijeća Lukavac krenuli smo naprijed i za kratak period postigli mnogo: nabavili smo savremeniju opremu, uveli treći medij-web portal rtvlukavac.ba, proširili programsku šemu, povećali broj konzumenata naših programskih sadržaja, uvećali vlastite prihode, putem javnog konkursa primili dva stručna uposlenika, te uveli niz drugih promjena. Zahvaljujem se svima koji su prepoznali naše nastojanje da način rada i ono što mi stvaramo podignemo na novi, profesionalniji nivo, u čemu posebno moram da istaknem uposlenike ove ustanove, a onda i naše saradnike, poslovne partnere i predstavnike lokalne vlasti“, rekao je Žigić.

 

Za ovaj kolektiv posebno je važno da su napretkom zadovoljni građani, gledaoci i slušaoci, od kojih svakodnevno stižu pohvale i riječi podrške.

 

U 2019. godini napredak će biti nastavljen, a sve sa ciljem da JU RTV Lukavac potvrdi status najvažnijeg medija, ali i javnog servisa građana općine Lukavac.