Naslovna AKTUELNO 20. jubilej Elmir -Elo Salihović na programu danas

20. jubilej Elmir -Elo Salihović na programu danasU subotu i nedjelju u sportskoj dvorani u Lukavcu igra se 20. jubilarni memorijalni turnir “Elmir Elo Salihović” – Lukavac 2018. Na turniru učestvuju:

HOK Domaljevac

Radnik Bijeljina

Jedinstvo Brčko

7 Lukavac

 

Prema programu turnira za danas (subota) od 13 -14 h predviđen je dolazak ekipa učesnica te izvlačenje parova memorijala. Od 17 sati igra se prva utakmica, nakon čega će od 18 sati biti upriličena i ceremonija otvaranja turnira.

 

U 19 sati na programu je druga utakmica. Borba za plasman kreće u nedjelju kada je od 10 sati na programu utakmica za treće mjesto dok je finalni susret prema rasporedu zakazan od 15 sati kada ćemo saznati novog pobjednika 20 junilarnog izdanja memorijal Elmir -Elo Salihović Lukavac 2018. godine.

 

Podsjećamo, Elmir -Elo Salihović je rođen 18. marta 1979. godine u Tuzli. Živio je u Lukavcu, gdje je završio osnovnu školu i upisao Gimnaziju. Sportsku karijeru započeo 1993. godine u OK “Lukavac- Plin”. Prvi zvanični nastup imao je na kadetskom prvenstvu TP kantona u februaru 1995. godine.

 

Svojim odnosom prema igri, talentom i  znanjem izborio je mjesto u prvoj ekipi. Sa reprezentacijom TP kantona u decembru 1995. godine učestvovao je  na turniru u Sarajevu. Na kadetskom prvenstvu BiH, održanom u Zenici u maju 1996. godine, proglašen je za najboljeg igrača.

 

Na Državnom juniorskom prvenstvu BiH u Kaknju igru mu je otežala povreda. Nakon oporavka i niza dobrih igara,dobio je  poziv za kadetsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Sa njima je otputovao u Grčku, gdje u periodu od 3. do 10. januara 1997. godine učestvovao  u kvalifikacijama za kadetsko prvenstvo Evrope. Na juniorskom prvenstvu BiH, održanom u Lukavcu u maju 1997. godine bio je  proglašen za najboljeg igrača prvenstva. Sa ekipom OK “Lukavac-Plin” na  kvalifikacijama, koje su održane u Zavidovićima, izborio je ulazak u prvu ligu.  Zbog maestralnih nastupa  u prvoj ligi uslijedio je poziv za juniorsku reprezentaciju BiH, gdje je određen za kapitena. Nažalost, iznenadna smrt nakon odigrane utakmice, 9. aprila 1998. godine, otrgla ga je iz naše sredine i spriječila da  iskaže svoj neizmjerni talenat, te postigne vrhunske sportske rezultate.

 

 

U znak sjećanja na Elmira Salihovića Elu u Lukavcu se svake godine u mjesecu septembru održava memorijalni turnir. Nakon njegove smrti, iz poštovanja prema saigraču, klub mijenja ime u “OK 7 Lukavac”.