Naslovna AKTUELNO Apel Vijeća nacionalnih manjina!

Apel Vijeća nacionalnih manjina!

Predsjedavajući Vijeća nacionalnih manjina Bosne i Hercegovine Andrija Svatok uputio je, uime Vijeća, apel svim nadležnim institucijama u BiH da posvete posebnu pažnju i upute podršku i pomoć pripadnicima nacionalnih manjina u našoj zemlji.

”Vijeće nacionalnih manjina Bosne i Hercegovine, povodom pandemije koronavirusa u svijetu i u BiH, apelira na sve nadležne institucije u našoj zemlji da posvete posebnu pažnju pripadnicima nacionalnih manjina.

Od institucija BiH, oba entiteta, Brčko Distrikta i lokalnih zajednica, Vijeće nacionalnih manjina BiH traži da hitno osiguraju pomoć i dostavu prehrambenih artikala, dezinfekcionih sredstava, maski i svih drugih potrepština za sigurno prevazilaženje ove krize svim pripadnicima nacionalnih manjina, a posebno pripadnicima romske nacionalne manjine, kao najbrojnije u BiH.


Istovremeno, Vijeće nacionalnih manjina BiH apelira na sve pripadnike nacionalnih manjina u našoj zemlji da se pridržavaju svih donesenih mjera od nadležnih organa u ovoj situaciji, a sve građane BiH poziva na odgovorno ponašanje i solidarnost u ovim teškim trenucima”, navodi se u apelu, a prenosi Sektor za odnose s javnošću PSBiH.