Naslovna Istaknuto 24. Maja nastavlja se premijer liga BiH!?

24. Maja nastavlja se premijer liga BiH!?

Predstavnici Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine održali su sastanak sa predstavnicima Ministarstva zdravstva Federacije BiH, a da tako kažemo, neki zaključak sastanka je da bi premijerligaški klubovi mogli početi sa trenažnim procesom po posebnim mjerama u prvoj sedmici narednog mjeseca

S današnjeg sastanka dolaze koliko-toliko dobre vijesti i nekako se čini da bi krajem maja, ukoliko ne dođe do pogoršanja epidemiološke situacije, moglo doći do nastavka Premijer lige.

Na sastanku je učestvovao i direktor sektora za sport Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, Elmir Pilav, koji nam je prenio utiske sa sastanka.


“Radimo, razgovaramo svakodnevno sa svim akterima ove situacije. Danas su na red došli i predstavnici Ministrastva zdravstva Federacije Bosne i Hercegovine, a u narednim danima očekujemo sastanak sa predstavnicima Ministarstva zdravstva Republike Srpske”, za SportSport.ba je istakao Pilav.

“Konkretno, razgovarali smo o otpočinjanu trenažnog procesa za premijerligaške klubove po posebnim mjerama. Dogovorili smo da Ministarstvu zdravstva pošaljemo prijedlog za početak trenažnog procesa po posebnim procedurama i mjerama. Vjerovatno na samom početku individualno i u manjim grupama, pa onda će oni dopuniti i poslati Kriznom štabu Federacije BiH. Nadamo se da će u sklopu ublažavanja mjera koje se najavljuju biti i ova o prvoj fazi treninga, dodao je Pilav?

Konkretno, kada se može očekivati da klubovi dobiju dozvolu za početak treninažnog procesa?

“Vidite, nije floskula, zdravlje je prije svega. Mi radimo, želimo da to bude što prije, no moramo slijediti upute Kriznog štaba. Nadam se da bi u prvoj sedmici narednog mjeseca mogli krenuti sa treniranjem po posebnim mjerama. Ali, opet sve zavisi od epidemiološke situacije i odluke Kriznog štaba”, zaključio je Pilav.

rtvlukavac/sportsport.ba