Naslovna AKTUELNO FIFA: Modrić najbolji igrač svijeta

FIFA: Modrić najbolji igrač svijetaU Londonu je sinoć održana FIFA-ina ceremonija The Best na kojoj je izabran najbolji igrač svijeta za 2018. godinu.

 

Dodjela zlatne lopte po prvi put organizovala je  FIFA bez France Footballa. U Londonu se pojavio veliki broj fudbalera, a za najboljeg su se borili Cristiano Ronaldo, Luka Modrić i Mohamed Salah.

 

Najbolji  igrača svijeta za 2018. godinu,  otišla je  u ruke Luke Modrića! Tako je Modrić  u borbi za ovo veliko priznanje trijumfovao ispred Ronalda i Salaha, a zanimljivo je vidjeti i od koga je dobio glasove.

 

U izboru za najboljeg igrača su glasali selektori i kapiteni svih nacionalnih selekcija svijeta a, očekivano, Modrić je dobio podršku iz Bosne i Hercegovine.

 

Selektor Robert Prosinečki je svom sunarodnjaku Luki Modriću dodijelio pet bodova, tri je dao Edenu Hazardu a jedan Antoineu Griezmannu.

 

Sa druge strane, Edin Džeko je Modriću dao pet, Salahu tri a Ronaldu jedan bod.

 

Prva nagrada dodijeljena je za najbolji gol u ovoj godini, a ona je otišla u ruke Mohameda Salaha. Za najboljeg trenera izabran je Didier Deschamps, dok je najbolji golman za ovu godini Thibaut Courtois.