Naslovna AKTUELNO Lukavac domaćin Kung Fu Wu Shu takmičenja

Lukavac domaćin Kung Fu Wu Shu takmičenja

U nedjelju 14. oktobra sa početkom u 10 sati održat će se “veliko revijalno Kung Fu Wu Shu takmičenje u Lukavcu” pridruženih članica Kung Fu Wu Shu. Interesantno je i to da je prvi put u historiji grada Lukavaca da se održava takmičenje u ovoj vrsti sporta.

 

Organizator i domaćin takmičenja je Kung Fu Wu Shu “Šaolin” Lukavac, a na takmičenju će se na megdanu pojaviti devet klubova, gdje će odmjeriti svoja znanja u vještinama starim preko 5.000 godina, gledaoci će moći vidjeti razno Kung Fu oružje koje se koristilo u kini, Šaolin forme, Wing Tchun forme, čuvenu drvenu lutku na kojoj je čuveni Brucee Lee izbrusio svoje tehnike Kung Fu-a, naročito samim svojim dolaskom će uveličat Veliki učitelj Kung Fu Wu Shu Smajo Serhatić majstor 11. toan. 

Bitno je istaći da će gosti iz Srbije činiti tri majstora koji će prikazati svoje borilačko umijeće, Na takmičenju će se pojaviti preko 130 takmičara od 8 godina do 60 godina. Kroz razgovor sa organizatorom takmičenja Majstorom Ibričić Muhidinom napomenuo je da je imao jaku podršku grada Lukavac i Gračanice i da ga to najviše raduje.

 

-Ovom prilikom zahvaljujemo se na pruženoj saranji MUP-TK ,PU-LUKAVAC , Općini Lukavac te načeliku Edinu Deliću, kako Sporkom savezu Općine Lukavac tako i Centru za Kulturu Lukavac sa direktorom Erminom Prijićem koji su obezbjedili besplatan ulaz za ovo takmičenje te i mnogim drugim javnim ustanovama sa općine Lukavaca i Gračanice. Dobro nam došli radujemo se vašem dolasku, poručili su iz Kung Fu Wu Shu “Šaolin” Lukavac.