Naslovna AKTUELNO Akcija „Za nekoga sa autizmom“

Akcija „Za nekoga sa autizmom“


U subotu, 20 jula u Tuzli će biti održan polumaraton u okviru kojeg će se realizovati i akcija pod nazivom „Za nekoga sa autizmom“. Akciju su inicirali roditelji djece sa autizmom, a sva prikupljena sredstva ići će na račun centra „Mali svijet“.

 

U sklopu 3. tuzlanskog noćnog polumaratona, fun run-a i dvije dječje trke, zajedno sa ARK Rekreativcima iz Tuzle, roditelji djece sa autizmom inicirali su akciju “Za nekoga s autizmom”, u koju se već priključilo preko 50 trkača, malih i velikih, koji će prodavati metre i kilometre rodbini, prijateljima i poznanicima i tako prikupiti novac za djecu iz autističnog spektra.

 

Akcija pod nazivom Za nekoga sa autizmom počela je prije par dana i već je naišla na dobar odziv. Kako ističu roditelji Ponosni su na njihove trkače i sve one koji će se tek priključiti u ovaj veliki projekat, koji pored promovisanja jednog od najljepših sportova, podržava i djecu.

 

U Centru za ranu intervenciju Mali svijet trenutno boravi 110 djece sa autizmom dok je njih 70 zbog nedostatka prostora kao i stručnog osoblja na čekanju. Zbog toga su sredstva koja će se prikupiti ovom akcijom od velike važnosti.

 

Roditelji kao i stručno osoblje ovog Centra pozvali su sve da se uključe u ovu akciju koja će se 20 jula održati u Tuzli. Kupovinu metara odnosno kilometara možete izvršiti u Raifaisen banci na broj žiro računa 161 025 00 298 50 245 a sredstva će se moći uplaćivati do 31. jula ove godine

 

Partneri ovog projekta su ARK rekreativci Tuzla i NVO World Vision,dok su prijatelji Mitalex i Neutrino.