Naslovna AKTUELNO Aktivne žene Prokosovića učestvuju u stvaranju boljeg ambijenta za život svojih porodica...

Aktivne žene Prokosovića učestvuju u stvaranju boljeg ambijenta za život svojih porodica i komšija (VIDEO)

MZ Prokosovići prepoznatljiva je po brojnim, uspješno realizovanim projektima, a posebno u onima u kojima svoj nesebični doprinos pružaju žene. Jer poznato je da su žene ambiciozne, kreativne, hrabre, te da su pokretač  svih pozitivnih promjena. I novi saziv Vijeća MZ Prokosovići na čijem je čelu Eldina Hankić nastavlja sa stvaranjem boljeg i ljepšeg okruženja za sve građane, pružajući priliku svim aktivnim udruženjima, grupama i pojedincima.

 

Neformalna grupa žena Prokosovići donosi pozitivne priče, aktivna je već više od godinu dana i okuplja veliki broja žena koje petkom, uz tradicionalnu kafu, razgovaraju i pripremaju projekte.

 

Akako su sve aktivnosti tokom pandemije COVID–19 svele na minimum i kako je za sveobuhvatnu situaciju svima neophodno što više razgovarati i družiti se, ova grupa će, u saradnji sa predsjednicom Vijeća MZ Prokosovići organizovat “Muhabet s Razom”,  uz promociju nove knjige autorice Razije Čolaković.

 

Muhabet je lagana, jednostavna i ničim opterećena komunikacija, a na ovaj u Prokosovićima pozvane su i žene iz drugih naselja.

 

Preporučujemo video prilog Edine Husović:

 

 

 

(RTV Lukavac)