Naslovna AKTUELNO Američka nagrada za nastavnika godine koji brine o djeci dodijeljena Nefiri Mašić

Američka nagrada za nastavnika godine koji brine o djeci dodijeljena Nefiri MašićLukavčanka i nastavnica Škole bosanskog jezika u Bostonu, koja postoji u sklopu bosanskohercegovačkog udruženja New England Friends of Bosnia and Herzegovina (NEFBH), Nefira Mašić, osvojila je nagradu Terri Lynne Lokoff / Children's TYLENOL® National Child Care Teacher Award (Nagrada za nastavnika godine koji brine o djeci).

 

Nagrada joj je dodijeljenja za prepoznati rad kao jednoj od 50 najprestižnijih nastavnika za godinu 2019., a od strane Udruženja Terri Lynne Lokoff.

 

Osim toga, Nefira je priznata kao jedna od prvih deset kandidata koji su nominirani za dodjelu nagrade Helene Marks, u oblasti National Child Care Teacher Of The Year (Nastavnik godine koji skrbi o djeci na državnom nivou). Svečanost dodjele nagrada održana je u historijskoj Philadelphiji, 11. maja 2019. godine.

 

“I just wanna say that I’m truly proud of you for opening the door for everyone and giving everyone a chance and opportunity to learn their/our language even on your private/personal time, and still managed to put everything aside and focus on kids and adults that can lead them in becoming something and someone in life and most importantly for being my aunt, I almost forgot that part”, rekla je ovom prilikom Nefira.