Naslovna AKTUELNO AMUS analizira prijave za dodjelu nagrada

AMUS analizira prijave za dodjelu nagrada

Asocijacija kompozitora-muzičkih stvaralaca (AMUS) organizira dodjelu nagrada za 2018. i 2019. godinu, a trenutno su u toku analize prijava kako bi stručni tim donio odluke o djelima koja će biti nagrađena.

 

Autorstvo je važan segment svake društvene zajednice, a cilj te asocijacije da se to i njeguje te su naglasili u saopćenju naveli da podržavaju i stvaraju bolji prostor djelovanja za svakog autora.


 

– U susret smo događaju koji potvrđuje vrijednosti tako da vjerujem u profesionalni put kojeg slijedimo – kazala je direktorica Lejla Trnčić.

 

U saopćenju su podsjetili da je AMUS raspisao konkurs za dodjelu nagrada u nekoliko kategorija za 2018. i 2019. godinu.

 

Konkurs, koji je zvanično zatvoren, bio je raspisan za nagradu “Avdo Smailović” (za autorsko stvaralaštvo u području ozbiljne muzike), nagrada “Fra Grgo Martić” (za promociju muzike naroda u BiH) te nagradu “Vlado Milošević” (za muzičku publicistiku i muzikologiju).

 

Također, konkurs je raspisan za nagradu “Kemal Monteno” (za autorsko stvaralaštvo u području zabavne/popularne muzike), nagradu “Ismet Alajbegović Šerbo” (za autorsko stvaralaštvo na temeljima tradicionalne muzike) i nagradu “Slobodan Bodo Kovačević” (za autorsko stvaralaštvo u oblasti instrumentalne muzike).

 

AMUS je raspisao konkurs i za dodjelu nagrade “Dražen Ričl” (za najboljeg mladog autora), nagrade “Cvjetko Rihtman” (za najboljeg studenta muzičkih akademija u BiH), nagrade “Oskar Danon” (za afirmaciju položaja muzičkih autora i muzičkih autorskih prava u BiH) i nagrade za životno djelo.