Naslovna AKTUELNO Belfast: Čivić i Nastić spremi za Sjevernu Irsku

Belfast: Čivić i Nastić spremi za Sjevernu Irsku

Dva dana prije prvog susreta u Ligi nacija, najbolji bh. reprezentativci doputovali su u Belfast, gdje će u subotu odmjeriti snage sa Sjevernom Irskom.

 

Od igre Miralema Pjanića mnogo toga zavisi u našem timu a on je raspoložen i spreman da odgovori na sve zahtjeve stručnog štaba.

 

O pripremama u Sarajevu Pjanić kaže:

”Super su prošle, većina igrača je u dobroj formi poslije priprema u svojim klubovima. Sada počinju važne utakmice jer do sada smo odigrali nekoliko prijateljskih u kojima smo se upoznavali i navikavali na novog selektora ali i jedni na druge jer ima dosta mladih igrača. Radili smo dobro i spremni smo da odigramo jaku utakmicu protiv Sjeverne Irske i da pokažemo šta možemo.”

Pjanić ističe da je protivnik kvalitetan i da utakmica neće biti laka:

”Sjeverna Irska je kvalitetna ekipa i neće biti lako igrati protiv njih. Svjesni smo da nas očekuje fizički zahtjevna utakmica jer kao što je i selektor rekao, oni svoju igru baziraju na fizičkoj snazi, a opasni su i u prekidima. Mi moramo paziti na to, ali istovremeno i nametnuti našu igru, posebno dominaciju na sredini terena. Kao što sam rekao, neće biti lako, međutim mi moramo da se nametnemo i kontrolišemo utakmicu. U dobroj smo formi i mi to možemo. ”

 

A” reprezentativci Bosne i Hercegovine odradili su prvi trening u Belfastu.

 

Nakon što su se smjestili u hotel Stormont i nakon kratkog odmora, izabranici Roberta Prosinečkog su izašli na teren i nastavili pripreme za subotnji meč sa Sjevernom Irskom.

 

Svi igrači su u trenažnom procesu, a posebno raduje što su Eldar Ćivić i Bojan Nastić spremni iako su na pripreme došli sa povredama. Izabranici Roberta Prosinečkog trenirat će danas u terminu odigravanja meča. Utakmica Sjeveran Irska -Bosna i Hercegovina igra se u subotu 08. septembra od 15 sati. Utakmicu sudi Pavel Kralovec  iz Češke.