Naslovna AKTUELNO Bh. košarkaši se okupili u Latviji

Bh. košarkaši se okupili u Latviji


Košarkaška reprezentacija okupila se jučer u Rigi pred dvije posljednje utakmice kvalifikacija za Eurobasket. Obavljeno je testiranje svih članova reprezentacije. Prvi trening naše reprezentacije je planiran za danas u 08:30 sati.

 

“Nažalost, poslije Sejfića, u zadnja 24 sata smo ostali bez Matkovića, Talića i Buze, koji su u ovom kvalifikacijskom ‘prozoru’ trebali dobiti veću odgovornost. Povrede, odnosno bolest ih je spriječila da budu sa nama. Koga nema, bez njega se mora i može. Veselim se našem prvom treningu, nadam se da će testovi koje smo uradili biti negativni i da ćemo moći računati na ovih 12 ‘žigosanih’ koje trenutno imamo”, kazao je Bosnić u javljanju za SCsport iz Rige.

 

Dakle, u kadru su ostali sljedeći košarkaši: John Roberson, Sani Čampara, Muhamed Pašalić, Aleksandar Lazić, Adin Vrabac, Emir Sulejmanović, Tihomir Vranješ, Haris Delalić, Kenan Kamenjaš, Amar Gegić, Ajdin Penava i Jure Zubac.

 

Našu reprezentaciju očekuju utakmice sa Grčkom (20. februar) i Bugarskom (22. februar). Podsjećamo Zmajevi su još ranije osigurali plasman na Eurobasket.

 

 

 

(Izvor: Reprezentacija.ba)