Naslovna AKTUELNO Bh. odbojkašice na pripremama, početkom januara utakmica u Lukavcu

Bh. odbojkašice na pripremama, početkom januara utakmica u Lukavcu

Ženska seniorska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se prije nekoliko dana u Čeliću na pripremama pred nastupajuće utakmice kvalfikacija za Evropsko prvenstvo.

 

Ženska seniorska odbojkaška reprezenatcija Bosne i Hercegovine u januaru 2019. godine nastavlja učešće u utakmicama kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo 2019. godine za seniorke.

 

U kvalifiakcijskoj rundi koja će se odigrati po sistemu domaćih i gostujućih utakmica (dvostruki bod sistem) učestvovaće ukupno 24 reprezentacije razvrstane u 6 grupa, po 4 reprezentacije u svakoj. Seniorke BiH našle su se u grupi F sa reprezentacijama Rumunije, Španije i Latvije.

 

Seniorke BiH u grupi F, do sada su odigrale četiri utakmice. Pobjedile su reprezentacije Rumunije i Latvije, dok su u oba puta izgubile od reprezentacije Španije. Na tabeli seniorke BiH se nalaze na trećem mjestu sa osvojenih 5 bodova. Reprezentacija Španije zauzima prvo mjesto sa osvojenih 10 bodova, druga je reprezentacija Rumunije sa osvjenih 9 bodova i posljednja je reprezentacija Latvije bez bodova.

 

Plasman u finalnu rundu Evropskog prvenstva 2019. godine obezbijediće prvoplasirane i drugoplasirane reprezentacije iz 6 grupa.

 

Raspored utakmica i termini kvalifikacija:

 

Latvija – BiH, 05.01.2019. u Jelgava sa početkom u 18:00 sati.
BiH – Rumunija, 09.01.2019. u Lukavcu sa početkom u 17:00 sati.