Naslovna AKTUELNO Bh.odbojkaški reprezentativci od danas na pripremama u Lukavcu

Bh.odbojkaški reprezentativci od danas na pripremama u Lukavcu

Muška i ženska senirska odbojkaška reprezentacija BiH će učestvovati u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje se zbog pandemije koronavirusa igraju po turnirskom principu. Muška selekcija 26. decembra počinje pripreme u Lukavcu.

 

Evropska odbojkaška konfederacija (CEV) je saopštila da se, zbog pandemije izazvane COVID-19 virusom, određene grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. u obje kategorije odgađaju za maj 2021. godine. 

Podsjećamo naša ženska seniorska reprezentacija je u grupi F zajedno sa Slovenijom, Češkom i Latvijom, dok su domaćini turnira Latvija i Bosna i Hercegovina. Muška seniorska reprezntacija Bosne i Hercegovine, također učestvuje u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Oba turnira se igraju početkom januara u Skoplju, a pored naše selekcije i domaćina Makedonije, učestvovat će i Turska, dok je Danska odustala od kvalifikacija.

 

Novi selektor muške reprezentacije Ifet Mahmutović će 26.decembra okupiti naše najbolje odbojkaše u Lukavcu gdje će biti obavljene pripreme.