Naslovna Istaknuto BIH na Olimpijskim igrama prerdstavlja sedam takmičara!

BIH na Olimpijskim igrama prerdstavlja sedam takmičara!

Našu zemlju će na OI u Tokiju predstavljati sedm sportista, Larisa Cerić (džudo), Lana Pudar (plivanje), Emir Muratović (plivanje), Amel Tuka (atletika), Mesud Pezer (atletika), Nedžad Husić (taekwondo) i Tatjana Đekanović (streljaštvo).

Kada je riječ o našem olimpijskom timu, prva će nastupiti Tatjana Đekanović i to 24. jula u kvalifikacijama takmičenja u gađanju vazdušnom puškom.

Nastup Nedžada Hasića u taekwondou se očekuje 25. jula u kategoriji do 68 kg, a radi se o eliminacijskoj borbi.


Sjajna i mlada Lana Pudar, od koje se mnogo očekuje, plivat će 24. jula u utrci na 100 metara leptir. Polufinale je na rasporedu 25., a finale 26. jula.

Amela Tuku 31. jula očekuje utrka na 800 metara, 1. augusta su na rasporedu polufinalne utrke, a tri dana kasnije finale.

Emir Muratović će 27. jula plivati utrku na 100 metara slobodnim stilom, a tri dana kasnije ga očekuje utrka na 50 metara.

U međuvremenu će nastupiti i Mesud Pezer 3. avgusta i to u kvalifikacijama takmičenja u bacanju kugle. Finale će se održati 5. augusta.

 

Osvajačica brojnih medalja džudistkinja Larisa Cerić već ima iskustva na OI jer je nastupila i u Riju. Nju 30. jula očekuje eliminacijska borba, a taj dan će se održati i finale kategorije do 78 kg.