Naslovna AKTUELNO BiHAMK dao obavijest o stanju na graničnim prijelazima

BiHAMK dao obavijest o stanju na graničnim prijelazima

Svi međunarodni granični prijelazi Bosne i Hercegovine s Hrvatskom, Srbijom i Crnom Gorom (izuzetak je GP Deleuša-Vraćenovići, koji je zbog radova zatvoren) su otvoreni, a na prijelazima se vrše pojačane kontrole putnika i robe.

U Bosnu i Hercegovinu je zabranjen ulazak strancima koji dolaze iz Italije, Irana, Južne Koreje i pojedinih dijelova Kine (provincija Hubei i grad Wuhan).

 

Državljani BiH koji se vraćaju u BiH iz neke od ovih zemalja popunjavaju upitnik i idu u obaveznu samoizolaciju 14 dana. A isto vrijedi i ako se vraćaju iz Njemačke, Španije ili Francuske.


 

Stanje na graničnim prijelazima u zemljama regiona:

SLOVENIJA: Svi manji granični prijelazi prema Italiji su zatvoreni. U funkciji je 6 graničnih prijelaza: Rateče, Robič, Vrtojba, Fernetiči, Škofije i Krvavi Potok. Na svim graničnim prijelazima pojačana je kontrola putnika i robe.

SRBIJA: Zatvoreni su granični prijelazi s Hrvatskom: Batina, Principovac, Principovac 2 i Ilok 2.

S Bosnom i Hercegovinom Srbija je od jutros zatvorila malogranične prijelaze: Bazinovci, Jamena, Most i Mokronizi.

S Makedonijom je zatvoren granični prijelaz Prohor Pčinjski. Međunarodni granični prijelaz Preševo-Tabanovci je otvoren.

Za sve detaljnije informacije pozovite Informativni centar BIHAMK-a na broj 1282 (birajte opciju 4). Za pozive iz inozemstva broj je +387 33 282 100 (opcija 4).