Naslovna AKTUELNO Bilal Šuman ostaje selektor rukometne reprezentacije BiH do 2024. godine

Bilal Šuman ostaje selektor rukometne reprezentacije BiH do 2024. godine

Rukometni savez BiH potpisao je novi četverogodišnji ugovor sa selektorom reprezentacije Bilalom Šumanom, a uoči utakmica protiv Estonije koje se igraju početkom naredne godine.

 

 


 

 

 

Potpisivanju ugovora su prisustvovali predsjednik krovne kuće bh. rukometa Mensur Sinanović i direktor reprezentacije Muhamed Toromanović, a svi prisutni nisu mogli sakriti oduševljenje što je Šuman produžio ugovor s našim timom.

 

 

 

 

 

Kako je navedeno, ugovor je potpisan do oktobra 2024. godine, a iz RS BiH su čestitali Šumanu na novom ugovoru te mu poželjeli puno sreće.

 

 

 

 

 

“Ugovor će trajati do oktobra 2024. godine. Čestitke našem selektoru i želimo mu puno sreće u budućem radu!”, poručili su na zvaničnoj stranici.

 

 

 

 

 

Naši rukometaši će 6. i 10. januara igrati dvije utakmice protiv Estonije, prvu u gostima u Polvi, a drugu u Bugojnu. Put za Estoniju je planiran 3. januara.

 

 

 

 

 

Reprezentacija Bosne i Hercegovine je odigrala jedan meč u kvalifikacijama. U prvom kolu je bez nekolicine ključnih igrača poražena od Njemačke 25:21, dok je meč drugog kola protiv Austrije otkazan zbog koronavirusa.

 

 

 

 

 

 

Na Evropsko prvenstvo 2022. godine će se plasirati dvije prvoplasirane ekipe iz svake od osam grupa, te četiri najbolje trećeplasirane ekipe.