Naslovna AKTUELNO Bosanska Džejla pobjednica najvećeg muzičkog takmičenja u regiji

Bosanska Džejla pobjednica najvećeg muzičkog takmičenja u regijiDžejla Ramović pobjednik je 13. izdanja regionalo popularnog muzičkog takmičenja “Zvezde Granda”.

 

Mlada Goraždanka koja je oduševljavala u proteklih devet mjeseci pomela je konkurenciju i u finalu, dobivši najviše glasova članova žirija kojeg je činilo 30 estradnih zvijezda iz regiona. Ona je osvojila 334 glasa, dok je Milica Čikarić kao drugoplasirana dobila 223. Nakon toga uslijedilo je zbrajanje glasova publike, a naša predstavnica dobila je čak 101.082 SMS glasa.

 

Ramović je nastupila prva i izvela pjesme “Ima jedan svijet” Zorice Kondže i “Nismo smeli” mentorice Marije Šerifović, a na sceni se pojavila u glamuroznoj bijeloj haljini.

 

Zapažen nastup imao je i Sanel Smolo koji je izveo splet pjesama Enesa Begovića “Bosanac”, Halida Bešlića “Put me zove” i Safeta Isovića “Mujo kuje”, a na sceni mu se pridružio mentor Dragan Stojković Bosanac na harmonici, pridonijevši spektaklu.

 

U velikom finalu najpopularnijeg muzičkog u regionu takmičilo se 16 finalista. Među njima petero je bilo iz Bosne i Hercegovine: Džejla Ramović, Alem Kadić, Sanel Smolo, Ahmed Orahovčić i Armin Jusufović.

 

Osim šestočlanog stručnog žirija, u finalnoj večeri takmičare je ocjenjivalo 30 pjevača iz cijelog regiona. Oni su glasali uživo putem telefona po evrovizijskom sistemu bodovanja. Nakon toga o pobjedniku su slanjem SMS poruka odlučili gledaoci.

 

– Želim da se zahvalim svima koji su glasali za mene, ne znam u ovom trenutku šta da kažem, hvala mom mentoru, najboljem na svijetu, roditeljima, svi koji su mi pomogli i radili na meni – kazala je Džejla nakon finala.

 

Ona je kao pobjednik “Zvezda Granda” dobila statuu “Zvezde Granda”, automobil Škoda Rapid, pjesmu i spot te jednu specijalnu nagradu – nastup na festivalu “Ulaz” u Beogradu.