Naslovna AKTUELNO Božićni koncert upotpunio prazničnu atmosferu u Lukavcu (VIDEO)

Božićni koncert upotpunio prazničnu atmosferu u Lukavcu (VIDEO)

U prepunoj sali Centra za kulturu Lukavac održan je Božićni koncert.

 

Organizator ovoga tradicionalnog događaja je Hrvatsko kulturno društvo “Napredak“ Lukavac.


 

Koncertu su prisustovali brojni gosti, predstavnici lokalnih vlasti općine Lukavac, predstavnici javnih i kulturnih ustanova, privrednici, udruženja i mediji.

 

Predstavljen je kulturno-zabavni program u kojem su nastupili: Ženski vokalni ansambl Nene (Bošnjaci), koje su se predstavile raznovrsnim  repertoarom prigodnih pjesama. Ugodnu blagdansku atmosferu upotpunio je nastup Slavonskih tamburaša (Županja), pod ravnanjem maestra Damira Butkovića.

 

U čarima božićnih i tradicionalnih pjesama i prigodnih obraćanja, uživalo je mnoštvo prisutnih građana.

 

Predsjednica  HKD „Napredak“ Lukavac Božana Milušić-Tomić u obraćanju je govorila o društvu na čijem se čelu nalazi, kao i značajnim manifestacijama koje je HKD “Napredak” realizovalo u ovoj godini.

 

Prisutima  se obratio i velečasni Marinko Mrkonjić, dekan Tuzlanskog dekanata, koji je izrazio zadovoljstvo zbog organizovanja jednog ovakvog događaja u našoj općini, a ovom prilikom uputio je i božićnu čestitku.

 

Organizatori su se zahvalili pojedincima i institucijama koji su pomogli u organizaciji koncerta, a druženje je nastavljeno u Domu kulture Bistarac.

 

Preporučujemo video prilog Subhije Sivčević.

 

 

(RTV Lukavac)