Naslovna AKTUELNO Čelnici košarkaških saveza BiH, Hrvatske i Slovenije održali drugi sastanak o međusobnoj...

Čelnici košarkaških saveza BiH, Hrvatske i Slovenije održali drugi sastanak o međusobnoj saradnji


U Splitu je jučer održan sastanak čelnika košarkaških saveza Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije.

 

– Na sastanku su prisustvovali predsjednici hrvatskog i slovenskog saveza, Stojko Vranković i Matej Erjavc, Josip Vranković, generalni sekretar HKS-a, dok su ispred Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine sastanku su prisustvovali Amer Čolan, generalni sekretar KSBiH, Dalibor Miloš, potpredsjednik Upravnog odbora KSBiH i Feđa Jovanović, član UO KSBiH, saopćeno je iz Košarkaškog saveza BiH.

 

Bio je to drugi susret vodstva triju saveza i svojevrsni nastavak razgovora održanih u februaru u Zagrebu, a koji za cilj imaju pokretanje saradnje na novom nivou.

 

– Iz razmatranja određenih problematika koje se javljaju i u muškoj i u ženskoj košarci i težnji ka poboljšanju sistema takmičenja, javila se ideja o koordinaciji triju saveza kako bi se pronašla rješenja i omogućio napredak i klubovima i igračima. Valja spomenuti kako je ovo tek jedan od planiranih sastanaka u nizu, a ovisno o epidemiološkoj situaciji, planiraju se i buduće zajedničke akcije saveza na klupskoj razini. Naime, jedna od osnovnih ideja je i jačanje klupske scene svih triju saveza jer upravo su klubovi temeljne jedinice funkcioniranja košarkaškog sporta. Nadamo se i veselimo nastavku odlične saradnje, ali i potencijalno novim horizontima u međusobnoj komunikaciji. ističu i kuće bh. košarke.