Naslovna AKTUELNO Članovi KBS “Master” na “Valentinovo Openu” osvojili četiri medalje

Članovi KBS “Master” na “Valentinovo Openu” osvojili četiri medalje


U organizaciji KK “DO” iz Tuzle,u SKPC “MEJDAN” u subotu 13.02.2021. održan je veliki Međunarodni karate turnir “Valentinovo Open 2021”, na kome je uzelo učešće blizu 1000 takmičara iz 89 klubova BiH, regije i još nekoliko evropskih država.

 

Klub KBS “MASTER” iz Lukavca nastupio je sa 12 takmičara, uzrasta od 6 godina do seniora, među kojima su neki nastupili prvi put. U nezvaničnim kategorijama je osvojeno 4 medalje od kojih jedna zlatna, dvije srebrene i jedna bronzana.

 

Omer Salkić, koji je nastupio prvi put i osvojio prvo mjesto u kategoriji kate 6 godina. Srebrene medalje su osvojili Vedad Mosorović u kategoriji kate 12 godina i Faris Mosorović u kategoriji kate 9 godina, dok je bronzanu medalju osvojila Mia Suljić u kategoriji kate 9 godina djevojčice.

 

U regularnim kategorijama su osvojene 3 medalje, od kojih jedna srebrena, koju je osvojila Mahira Avdić u kategoriji kate seniorke, dvije bronzane koje su osvojile Belma Kuduzovič u kategoriji borbe juniorke i Iman Salkić u kategoriji borbe djevojčice + 40 kg.