Naslovna AKTUELNO Članovi KK MASTER Lukavac u Živinicama osvojili 10 medalja

Članovi KK MASTER Lukavac u Živinicama osvojili 10 medalja

U subotu, 19.06.2021.g u Gradskoj sportskoj dvorani u Živinicama,povodom dana općine,održan je prvi karate turnir u organizaciji KK “SEIKEN” iz Živinica. U odličnoj organizaciji domaćina,na turniru je nastupilo blizu 500 takmičara ,iz 30 klubova BiH,koji su se takmičili u borbama i katama uzrastnih kategorija od djece do U 21.

 

KBS “MASTER” Lukavac je nastupio sa 11 takmičara, od kojih je 5 takmičara radilo u zvaničnim službenim kategorijama i 6 takmičara je radilo u neslužbenim kategorijama. U službenim kategorijama naši takmičari su osvojili 7 medalja, od čega 3 zlatne, 1 srebrenu i 3 bronzane, a u neslužbenim kategorijama su osvojili 3 medalje od čega 1 zlatnu,1 srebrenu i 1 bronzanu. Ukupno je osvojeno 10 medalja.Medalje su osvojili:

SLUŽBENE KATEGORIJE-ZLATO: Avdić Mahira-borbe mlađe seniorke (U21) u kategoriji – 55 KG i Avdić Mahira kate mlađe seniorke (U21),Omerkić Benjamin -borbe mlađi seniori -60 Kg,SREBRO je osvojila Kuduzović Belma u kategoriji juniorke borbe -48 kg dok su BRONZU osvojili Nuhić Daris u kategoriji borbe djeca 10 godina -40 kg ,Nuhić Daris kate djeca 10 godina i Salkić Iman borbe djevojčice 10 godina +40 kg.

NESLUŽBENE KATEGORIJE-ZLATO: Mosorović Vedad -kate dječaci 11 godina i stariji,srebrenu medalju je osvojio Kasumović Mahir u kategoriji dječaci -6 godina i bronzu je osvojio Mosorović Faris kate dječaci 9 godina.