Naslovna AKTUELNO Ćolić: Još jedna osoba u Tuzli pozitivna na koronavirus!

Ćolić: Još jedna osoba u Tuzli pozitivna na koronavirus!

 

Od posljednje informacije ukupno je testirano 1120 novih uzoraka a u toku noći 70 novih uzoraka od kojih je jednaosoba pozitivna. Ukupno pozitivnih je 76 osoba na području Tuzlanskog kantona. U izolaciji je 2645 osoba.


 

Pozitivnih osoba, hospitaliziranih na UKCU Tuzla je 18, pozitivno hospitaliziranih na MIB-u je 4, pozitivno hospitaliziranih u Brčkom je jedno i pozitivnih u kućnoj izolaciji je 51 osoba. I dalje je nepromijenjen broj  premještaja u druge kantona zbog nastavka liječenja, riječ je o jednom slučaju, te jedan je smrtni ishod.

 

Kada govorimo o brojevima unutar klastera, klaster MIB-a iznosi 39 osoba, klaster Lukavac jedna osoba, klaster Srebenik 15 osoba, klaster Sapna sedam osoba, klaster Banovići jedna osoba, klaster Gračanica jedna osoba.

 

U klasteru Tuzla je povećanje za jednu osobu. Radi se o porodičnoj vezi, između osobe koja je bila na putu van države i člana porodice koji predstavlja jedan pozitivan nalaz te klaster UKC-ORL klinika je 10 osoba.

 

Ministrica zdravstva TK Dajana Čolić kazala je da je riječ o osobi koja pripada porodičnom klasteru iz Tuzle. S potvrdom novog slučaja, broj zaraženih u Tuzlanskom kantonu popeo se na 76.

 

Do danas je na koronavirus testirano ukupno 1.020 osoba, a u kućnoj izolaciji se nalazi 2.645 ljudi.