Naslovna AKTUELNO Crkvena slava u Krtovi

Crkvena slava u KrtoviU  MZ Krtova danas je  prigodnim vjerskim obredom,  u prisustvu velikog broja vjernika i prijatelja ove MZ obilježena Sveta slava crkve Svetog velikomučenika Prokopija.

 

Svake godine 21. jula u MZ Krtova prigodnim vjerskim obredom, okupljanjem vijernika mjestana i prijatelja ove MZ  obilježava se Sveta slava crkve Svetog velikomučenika Prokopija, ali i zavjet svih mještana. Riječ je  o slavi kojoj se vjernici ove MZ posebno raduju i za istu  se mjesecima pripremaju.

 

Na poziv općinskog načelnika općine Lukavac i predstavnika MZ Krtova  slavi je danas prisustvovao i novoimenovani Predsjednik Skupštine TK Žarko Vujović, zatim novoizabrani ministar unutrašnjih poslova Sulejman Brkić i načelnik Edin Delić sa saradnicima.

 

Nakon vjerskog obreda uslijedilo je druženje vijernika prijatelja i gostiju ove domaćinske MZ uz trpezu koju su ove godine a po tradiciji  pripremili kumovi.

 

Komad krsnog hljeba za sledeće kumstvo za dva brata iz Krtove koji su crkvi donirali 1000 KM preuzeli su djed i baka jer su braća iz opravdanih razloga bili spriječeni prisustvovati  današnjoj slavi.