Naslovna Istaknuto Crna Gora: Glavni odbor sljedeće sedmice o kandidatu za predsjedničke izbore

Crna Gora: Glavni odbor sljedeće sedmice o kandidatu za predsjedničke izbore

Demokratska partija socijalista (DPS) odredit će predsjedničkog kandidata na sjednici Glavnog odbora koja će biti održana naredne sedmice, saopćeno je iz ove stranke.

Iz DPS-a je saopćeno da je Predsjedništvo stranke tokom sjednice koja je završena kasno sinoć razgovaralo o više kvalitetnih prijedloga za predsjedničkog kandidata “koji bi sigurno pobijedili na izborima”.

Do sada su u predsjedničku trku ušli nezavisni kandidat Vasilije Miličković, lider Prave Crne Gore Marko Milačić i predsjednik Stranke pravde i pomirenja u Crnoj Gori Hazbija Kalač.

Kandidaturu za predsjedničke izbore najavili su, ali je još nisu predali, potpredsjednik Socijademokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović, naučnik iz Ciriha Dragan Hajduković, predsjednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović i univerzitetski profesor Đorđije Blažić.

Opozicioni savez Demokratski front (DF) dogovorio je sa svojim kandidatom za predsjedničke izbore Andrijom Jovićevićem da odustaje od kandidature, jer nije postignut dogovor prema kojem će parlamentarna opozicija imati zajedničkog kandidata.

Krajnji rok za predaju predsjedničkih kandidatura je 26. mart, a kandidat mora predati i oko 8.000 potpisa kojima ga podržavaju građani Crne Gore.

Predsjednički izbori u Crnoj Gori bit će održani 15. aprila.