Naslovna AKTUELNO CROPS i u vrijeme pandemije aktivno radi na liječenju ovisnika iz cijele...

CROPS i u vrijeme pandemije aktivno radi na liječenju ovisnika iz cijele BiH (VIDEO)


Centar za rehabilitaciju ovisnika o psihoaktivnim supstancama u Smolućoj radi od 2004.godine.

 

Iz godine u godinu Centar se razvijao i unaprjeđivao svoj rad i u ovom trenutku i infrastrukturom i ljudskim resursima može u potpunosti odgovoriti zadatku.

 

Proteklu godinu rad su obilježile su aktivnosti koje su provođene u skladu sa epidemiološkom situacijom. Velika pažnja posvećena je  brizi o zdravlju štićenika i uposlenika, a određene aktivnosti, među kojima su i savjetovanja po pitanju prevencije ovisnosti za najmlađe su reducirane.

 

Upravo u znak podrške i sjećanja na one koji su prošli program rehabilitacije u Centru, protekle godine zasađeno je 500 sadnica, a sve u okviru radno-okupacione terapije.

 

Usluge CROP-sa mogu koristiti osobe kojima je potrebna rehabilitaciju sa cijelog područja Bosne i Hercegovine, ali i drugih zemalja i sredina. Program rehabilitacije traje 12 mjeseci.

 

Planom i programom  Centra  i u ovoj godini nastavlja se sa  realizacijom projekata. Radit će se filtracije bunara, izgradnja sportskih sadržaja, potom na razvoju pčelarstva. Posebna pažnja posvetit će se unaprijeđenju uslova za rad sa štićenicima.

 

Priču iz CROPS-a nam u video prilogu donosi Mirzeta Riđešić:

 

 

 

(RTV Lukavac)