Naslovna AKTUELNO Crveni križ/krst općine Lukavac u subotu organizuje pokaznu vježbu

Crveni križ/krst općine Lukavac u subotu organizuje pokaznu vježbu


U sklopu obilježavanja Dana općine Lukavac i Svjetskog dana prve pomoći, Crveni križ/krst općine Lukavac, organizuje Pokaznu vježbu koja će se održati 18.09.2021. godine ( subota ) sa početkom u 12,00 sati.

 

Vježbu zajednički provode Crveni križ/krst općine Lukavac, Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Lukavac, Profesionalna vatrogasna jedinica Lukavac, Policijska uprava Lukavac i Jedinica opšte namjene Civiilne zaštite općine Lukavac.

 

Očekuje se direktno  učešće više od 70 pripadnika navedenih jedinica a ujedno se održava i Kamp mladih pod nazivom ” Mladi u odijelu heroja” koji je međunarodnog karaktera. Na Kampu i Pokaznoj vježbi učešće će uzeti volonteri sa područja BiH, Hrvatske i Srbije.

 

“Obavještavamo građane naše općine, da će se tokom odvijanja ove vježbe čuti zvučni signali simulacija zemljotresa, sirene za uzbunjivanje kao i zvučni signali učesnika vježbe ( vatrogasci, policija, hitna pomoć ), te da nema mjesta panici.

 

Molimo građane naše općine da dođu ukoliko su u mogućnosti i podrže ovu aktivnost Crvenog križa/krsta općine Lukavac i ostalih Službi zaštite i spašavanja”, kažu iz Crveng križa/krsta općine Lukavac.