Naslovna AKTUELNO Dan policije TK obilježava se 22. maja

Dan policije TK obilježava se 22. maja

Danas će u Tuzli biti obilježen 22. maj – Dan policije TK. Kako je najavljeno iz Press centra MUP-a TK, tim povodom delegacija MUP-a TK, Uprave policije i Vlade TK položit će cvijeće na spomen obilježju Slana Banja u Tuzli od 10 sati.

 

 

Polaganje cvijeća odvijat će se uz poštivanje naloženih mjera Civilne zaštite FBiH i TK.

 

U povodu 22. maja – Dana policije Tuzlanskog kantona premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović upućuje javnu čestitku u kojoj stoji:

 

„Svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona upućujem iskrene čestitke u povodu 22. maja – Dana policije Tuzlanskog kantona.

 

Ovih dana obilježavamo brojne značajne datume u odbrani Tuzle i Tuzlanskog kantona, u kojima je policija imala iznimne zasluge.

 

Sigurnost dolazi prva i ona je temelj da možemo razgovarati o bilo čemu drugom, privredi, obrazovanju, kulturi, progresu uopće.

 

A to je upravo temeljna zadaća policije. Zadaća koju policija Tuzlanskog kantona uspješno obavlja.

 

Vjerujem da će i u narednom periodu, i pored brojnih izazova s kojima se susrećete, vaša vodilja biti profesionalnost i predanost ovom važnom i časnom poslu, a sve u cilju većeg stepena sigurnosti građana, kao glavnog preduslova za privredni, kulturni i uopće društveni prosperitet.“