Naslovna AKTUELNO Dan žalosti danas u Hrvatskoj zbog smrti osam mladih u BiH

Dan žalosti danas u Hrvatskoj zbog smrti osam mladih u BiH

Hrvatska vlada proglasila je i današnji dan, Danom žalosti u Republici Hrvatskoj u povodu tragičnog stradanja osmero mladih pripadnika hrvatskog naroda u BiH u novogodišnjoj noći.

 

“Mislim da je jedna poruka solidarnosti i potpore u ime cijele Hrvatske, ispravna odluka”, rekao je hrvatski premijer Plenković te dodao da su odluku podržali i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović te predsjednik Hrvatskoga sabora Goran Jandroković, prenijela je Hina.

 

Inače, trodnevnu žalost proglasila je Zapadnohercegovačka županija, u BiH je Dan žalosti proglašen 2. januara dok je u Federaciji BiH 4. januara Dan žalosti.

 

Podsjećamo, u vikendici u mjestu Tribistovo kod Posušja u petak, 1. janaura u jutarnjim satima pronađeno je osam tijela mladih ljudi. Pretpostavlja se da je uzrok smrti gušenje plinom iz agregata.

 

Šestero preminulih Ivana Miličevića, Stipe Romića, Žane Pavković, Mije Soldo, Stipe Pavkovića i Marije Pavković pokopano je danas u Rakitnu, a Mirela Rezo i Stjepan Jukić pokopani su u nedjelju u Posušju. Svi su bili devetnaestogodišnjaci.