Naslovna AKTUELNO Dan žena iskoristite za potpisivanje peticije “IZBORI se za RAVNOPRAVNOST”

Dan žena iskoristite za potpisivanje peticije “IZBORI se za RAVNOPRAVNOST”

Na internetu trenutno postoji mogućnost za potpisivanje peticije koja ima za cilj omogućiti ravnopravan tretman žena i muškaraca u bh. društvu.

 

Kampanja pod nazivom ”IZBORI se za RAVNOPRAVNOST” ima fokus na društvenom i ekonomskom angažmanu žena za budućnost Bosne i Hercegovine. 

Akcija ”IZBORI se za RAVNOPRAVNOST” sprovodi se u sklopu projekta „Dijalog za budućnost“ koji implementiraju UNDP, UNICEF i UNESCO u partnerstvu sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine. Projekat „Dijalog za budućnost” se finansira sredstvima Ureda Ujedinjenih nacija za podršku izgradnji mira / Fonda za izgradnju mira (PBF).

 

“Zalažemo se da implementiramo sve Zakonske okvire o ravnopravnosti spolova i kreiramo zajednicu (platformu) koja će biti sredstvo svim građankama i građanima Bosne i Hercegovine.

 

Želimo prikupiti 100 000 potpisa podrške inicijativi za rodnu ravnopravnost nakon čega ćemo podstaknuti donosioce odluka na implementiranje i poštivanje Zakona o ravnopravnosti. Pozivamo sve žene i muškarce da zajedno kao ravnopravni partneri učestvujemo u kreiranju boljeg društva danas, ali i da stvaramo zajedničku viziju boljeg društva u budućnosti.Samo odlučni i ravnopravni možemo mijenjati svijet”, poručili su inicijatori ove akcije.

 

Akcija ”IZBORIMO se za RAVNOPRAVNOST” namijenjena je svima koji su svjesni vrijednosti ljudskih prava i sloboda za kvalitet življenja i društva okrenutog svojim građanima i građankama, svima onima kojima diskriminacija ni po kojem osnovu nije opcija življenja.

 

Peticiju i više informacija možete pronaći na stranici izborise.com ili je potpisati ovdje.

 

(RTV Lukavac)