Naslovna AKTUELNO Danas izbori za dva gradonačelnika i sedam načelnika općina

Danas izbori za dva gradonačelnika i sedam načelnika općinaDanas se održavaju prijevremeni izbori za gradonačelnika Grada Doboja, gradonačelnika Grada Trebinje, načelnika Općine Bosansko Grahovo, načelnika Općine Bosanski Petrovac, načelnika Općine Bužim, načelnika Općine Domaljevac-Šamac, načelnika Općine Drvar, načelnika Općine Kakanj i načelnika Općine Ribnik.

 

Za potrebe provedbe ovih prijevremenih izbora u terminu od 07:00 do 19:00 sati otvoreno je 321 biračko mjesto, a formirano je i 20 mobilnih timova.

 

Na glasačkim listićima na prijevremenim izborima za načelnike/gradonačlenike devet općina/gradova nalaze se imena 30 kandidata.

 

U Centralni birački spisak, zaključno s podacima na dan 28.01.2019. godine u 24:00 sati, za prijevremene izbore upisano je ukupno 170.892 birača.

 

Centralna izborna komisija BiH je za prijevremene izbore za načelnika/gradonačelnika u devet općina/gradova akreditirala 264 posmatrača udruženja građana.

 

Izbori će koštati oko 120.000 KM, od čega je za usluge dostave preporučene pošte biračima koji glasaju putem pošte izdvojeno 44.000 KM.