Naslovna AKTUELNO Danas otvaranje “Merhametove” pekare

Danas otvaranje “Merhametove” pekare


U srijedu, 24.02.2021. godine, s početkom u 11,00 sati, će biti upriličenasvečanost otvorenja pekare HO „Merhamet“ MDD u okviru Narodne kuhinje „Imaret“ u Tuzli.

 

U izgradnju „Merhametove“ pekare investirano je oko 120.000 KM, a sredstva za realizaciju projekta osigurali su „Merhametova“ partnerska organizacija „LDS Charities“ i  Grad Tuzla.

 

Merhamet MDD Regionalni odbor Tuzla upravlja najvećom Narodnom kuhinjom  na prostoru cijele BiH u kojoj se pripremaju obroci za oko 2.400 korisnika i svakodnevno distribuiraju na područje 4 općine Tuzlanskog kantona (Grad Tuzla, Kalesija, Gračanica i Lukavac), gdje se dijele na ukupno 17 punktova. Za oko 200 starijih, nemoćnih i bolesnih osoba  hrana se svakodnevno  dostavlja na kućnu adresu.

 

Početak rada pekare je izuzetno značajan događaj za ovu organizaciju i predstavlja unaprijeđenje pružanja pomoći socijalno ugroženom stanovništvu Tuzlanskog kantona, čime će se napraviti značajne uštede i otvoriti mogućnost da se pomogne većem broju osoba u stanju potrebe. To je posebno važno u vremenu pandemije COVID 19.

 

Svečanost će biti  održana u prostorijama Narodne kuhinje „Imaret“ u objektu nekadašnjeg Expres restorana u Klosterskoj ulici 2 u Tuzli. Ovim će biti obilježena i 108. godišnjica „Merhameta“.

 

 

(RTV Lukavac)