Naslovna Istaknuto Danas počinje 19. Međunarodni sajam turizma i ekologije „LIST“(VIDEO)

Danas počinje 19. Međunarodni sajam turizma i ekologije „LIST“(VIDEO)


U Lukavcu danas počinje 19. Međunarodni sajam turizma i ekologije „List“. Pripreme su završene i sve je spremno za održavaje ove tradicionalne manifestacije.

Organizatori Sajma do sada imaju najavu učešća izlagača iz Slovenije, Crne Gore, Egipta, Hrvatske i Srbije.

 

 

U sklopu ovogodišnjeg Sajma održat će se više podsajamskih manifestacija, a u pitanju su Međunarodna konferencija iz oblasti turizma, Regionalno takmičenje turističko – ugostiteljskih škola, Dani ženskog stvaralaštva, Festival hrane i pića ”Bosanska sofra”, Sajamska biciklijada i Novinarska kotlićijada, te mnoge druge.

 

 

Tokom održavanja Međunardnog  sajma List ploanirano je i potpisivanje sporazuma između Turističke  zajednice općine Lukavac i Ulcinja. Sajam ”LIST” proglašen je manifestacijom od značaja za općinu Lukavac 2003. godine, a i Vlada Tuzlanskog kantona proglasila ga je kao projekt od značaja za razvoj privrede ovog kantona.

 

 

Devetnaestu godinu već, turističke agencije, vladine i nevladine organizacije, privredne komore, turističke agencije , hoteli, restorani, proizvođači hrane i pića, kao i ostali privrednici iz BiH, regiona, Evrope i svijeta, prepoznaju Sajam „LIST“  kao mjesto gdje mogu predstaviti svoje proizvode ili usluge, mjesto za uspostavljanje novih poslovnih veza, kao i proširenje postojećih.

 

Više u video prilogu Sabine Džibrić