Naslovna AKTUELNO Danas počinje praznični Wizzairov red letenja

Danas počinje praznični Wizzairov red letenja


Od početka zimskog reda letenja Wizzairovi avioni su sa Aerodroma Tuzla imali 25 sedmičnih letova ali od ponedjeljka, 16. decembra, starta praznični red letenja koji će važiti do kraja prve sedmice januara. U tom periodu avioni će letjeti 35 puta sedmično jer su neke linije pojačane pa će tako avioni za Bazel i Dortmund letjeti pet puta sedmično, za Geteborg i Malme četiri puta, za Frakfurt, Memingen i Ajndhoven tri puta.

 

 


U sistemu za prodaju karata ima još izmjena i tako, umjesto u aprilu, kako je ranije bilo planirano, linija za Karlsrue/Baden Baden vraća se 03. februara, skoro dva mjeseca ranije.

 

Vraćanje linije za Baden Baden datumski se poklapa sa startom Ryanairove linije Banja Luka – Frankfurt Han. Wizz Air takođe, već dugo leti za Han što znači da Ryanair cilja na Wizzairove putnike. S obzirom da je Baden Baden u istoj regiji za pretpostaviti je da ovim potezom Wizz Air želi da ne dođe do osipanja putnika iz regije Baden Badena prema novoj liniji Ryanaira.

 

U svakom slučaju za putnike je ova situacija dobra, uz više mogućnosti putovanja kompanije će se vjerovatno truditi da ih privuku još nižim cijenama.