Naslovna AKTUELNO Danas se održava treća radionica sa ciljem izrade Strategije razvoja turizma u...

Danas se održava treća radionica sa ciljem izrade Strategije razvoja turizma u općini Lukavac

U organizaciji Turističkog ureda općine Lukavac održava se treća u nizu radionica  koja bi trebala pružiti smjernice za izradu jednog od najznačajnijeg dokumenta Strategije razvoja turizma općine Lukavac. radionica se održava u ugostiteljskom objektu “Robinzon” u Prokosovićima.

 

Na dosadašnjim radionicama zabilježen je dobar odziv učesnika iz privatnog i javnog sektora, kao i djelatnika i stručnjaka iz ove oblasti.


 

 

Pomoć na ovom važnom projektu našoj lokalnoj zajednici pruža i istaknuti profesor Almir Peštek, koji je ovom prilikom istakao da općina Lukavac itekako posjeduje potencijale koje treba iskoristiti.

 

 

Korona kriza najviše je pogodila oblast turizma, te se u ovom smislu moraju tražiti alternativni načini kako bi se ova oblast unaprijedila i strateški zaokrenulo djelovanje.

 

Profesor Peštek kazao je da za razvoj ruralnog turizma mora biti integracija privatnog i javnog sektora, i sistemskog djelovanja, te su velike šanse u ovoj oblasti i na području općine Lukavac.  Upravo bi ovakav strateški dokument, jedan od prvih ove vrste na Tuzlanskom kantonu, donio olakšice u organizaciji i unapređenju turističke ponude i razvoju turizma na našoj općini.

 

 

(RTV Lukavac)