Naslovna AKTUELNO U četvrtak u Lukavcu konferencija „Živjeti sa zagadjivačima“

U četvrtak u Lukavcu konferencija „Živjeti sa zagadjivačima“

UG ToPeeR Doboj  u okviru projekta  “Živjeti sa zagadjivaćima životne sredine/okoliša“ organizuje  Tematsku  konferenciju „Živjeti sa zagadjivačima“.

 

Konferencija  će biti održana u četvrtak, 22. novembra 2018. godine  sa početkom u 11.00 sati u sali  Biblioteke Lukavac.



 

Cilj Konferencije je  da se stvaraju uslovi  da lokalni akteri  koji predstavljaju različite interese i prava stanovnika općine Lukavac uspostsve kanale/komunikaciju kao  trajni oblik vođenja  konstruktivnih dijaloga među  građanima i lokalnim vlastima i tako osiguraju  da se ozbiljna degradacija okoline zaustavi i da se primjenjuju usaglašena rješenja problema zagađenja na učinkovit način i tretiraju prema okolišnim dokumentima razvoja koja su zastupljena u državnim politikama.

 

Događaj će okupiti stručnu javnost, gradjane, zagadjivače i predstavnike lokalne uprave odnosno  nosioce lokalnog ekonomskog razvoja  Lukavca  te nevladine organizacije  koje  će dati svoj doprinos održivom razvoju uz poštovanje i njegovanje dijaloga kako   njihove aktivnosti ne predju u ekološki „ekstremizam“.

 

Projekat „Živjeti sa zagadjivačima“ se realizuje uz podršku Općine Lukavac.