Naslovna AKTUELNO Delegacija novoimenovane Vlade TK boravila u općini Lukavac (VIDEO)

Delegacija novoimenovane Vlade TK boravila u općini Lukavac (VIDEO)


Delegacija novoizabrane Vlade Tuzlanskog kantona boravila je u posjeti općini Lukavac. Ovom prilikom su se uvjerili u rad uspješnih privrednih subjekata koji zajedno zapošljavaju više stotina radnika i koji u doba pandemije covid-19 uspješno rade na proširenju proizvodnih kapaciteta.

 

Boxmark i Em-Oniks su kompanija koje i u ovom teškim vremenima za cijelu svjetsku ekonomiju rade na unaprjeđenju, modernizaciji i proširenju kapaciteta što će doprinijeti i novom zapošljavanju.

 

Članovi Vlade TK su pohvalili rad lokalne administracije koja je privrednim subjektima omogućila uslove za rad i napredak, ali i početak izgradnje fabrike pitke vode koja će građanima riješiti višedecenijski problem sa vodosnabdjevanjem.

 

Eksproprijacijom zemljišta kod Filter stanice u Modracu počelo je rješavanje višedecenijskog problema vodosnabdjevanja grada Lukavca i prigradskih naselja. Naime, na ovom lokalitetu će biti izgrađena fabrika pitke vode. Kako je ovom prilikom rekao načelnik Edin Delić cijeli ovaj projekat bi trebao biti završen u naredne 3 do 4 godine.

 

Više doznajte u video prilogu Alema Meškovića:

 

 

 

(RTV Lukavac)