Naslovna AKTUELNO Delegacija Općine Lukavac posjetila kompaniju Em-Onix (VIDEO)

Delegacija Općine Lukavac posjetila kompaniju Em-Onix (VIDEO)


Više od tri decenije kompanija Em-Onix, nekadašnji Magirus, uspješno posluje i razvija svoje kapacitete na području općine Lukavac.

 

Ovu uspješnu kompaniju i njihov proizvodni pogon posjetili su predstavnici lokalne vlasti. Delegaciju su činili načelnik Općine Lukavac Edin Delić sa saradnicima i vijećnici u Općinskom vijeću Lukavac sa predsjedavajućim Suadom Salibašićem.

 

Bila je ovo prilika da se detaljnije upoznaju sa radom i djelovanjem ove uspješne lukavačke kompanije koja bilježi kontinuirani rast i razvoj. Preduzeće „Em-Oniks“ je porodična firma, osnovana 1998.godine, kao pravni sljednik firme „Magirus“ (osnovane davne 1982.godine). Tokom postojanja i rada „Em-Oniks“ se razvijao u više pravaca, a osnovne djelatnosti iz djelokruga rada preduzeća su: trgovačka djelatnost, oblast proizvodnje, usluga i transporta, te gostiteljska djelatnost. Osnovna djelatnost je maloprodaja i veleprodaja građevinskog materijala, a posebno su specijalizovani za prodaju materijala za sistem suhe gradnje. U prvih 6 mjeseci 2021 godine, ostvaren je promet prodaje u visini od 10 miliona KM, što je u odnosu na prvih 6 mjeseci 2020. godine povećanje od 40%. Izvoz u prvih 6 mjeseci 2021. godine je ostvaren u iznosu od 1,2 miliona KM, što je u odnosu na isti period lani povećanje od 60%. Za uvoz repromaterijala i sirovine u prvih 6 mjeseci plaćeno je 3,5 miliona KM.

 

 

Više doznajte u video prilogu Alema Meškovića:

 

 

(RTV Lukavac)