Naslovna AKTUELNO Delić održao sastanak sa članovima Kolegija OV Lukavac

Delić održao sastanak sa članovima Kolegija OV Lukavac

U kabinetu načelnika  Edina Delića održan je sastanak kojem su, pored načelnika i saradnika, prisustvovali članovi Kolegija Općinskog vijeća Lukavac ispred Stranke za BiH, Socijaldemokrata BiH i Socijaldemokratske partije BiH, kao i Sekretar Općinskog vijeća Izeta Bajrić.

 

Tema sastanka bila je iznalaženje načina za postepeno rješavanje problema vodosnabdijevanja pitkom vodom i problema odlaganja otpada.


 

Edin Delić je predložio da političke stranke koje participiraju u Općinskom vijeću Lukavac delegiraju po jednog vijećnika koji bi sa Općinskim načelnikom i saradnicima obišli najmanje tri lokacije i to u Hrvatskoj, Sloveniji i Njemačkoj kako bi vidjeli postrojenja koja bi otprilike, prema onome do čega se došlo istražujući ovu temu, mogla biti najprihvatljivija rješenja sa aspekta uslova i okolnosti u kojima se funkcionira i radi na području općine Lukavac.

„Ovo bi bila prilika našim vijećnicima da vide kako to izgleda, da vide nešto što objektivno radi, da postave pitanja koliko tu ljudi radi, koliko se energije troši, kakvi su kapaciteti i sva druga pitanja koja su bitna da bismo mi mogli sasvim kredibilno stati iza odluke koju donosimo“, kazao je ovom prilikom Općinski načelnik dr.sc. Edin Delić.