Naslovna AKTUELNO Direktorica i pedagogica Gimnazije ˝Ismet Mujezinović˝ van životne opasnosti

Direktorica i pedagogica Gimnazije ˝Ismet Mujezinović˝ van životne opasnosti

Nakon incidenta u Gimnaziji “Ismet Mujezinović” Tuzla pacijentice su operisane i nalaze se van životne opasnosti.

 

“Pacijentice N.Ć. i A.M,. hospitalizirane su zbog povrede glave. Nalaze se na Klinici za neurohirurgiju UKC-a Tuzla, podvrgnute su operativnom zahvatu, trenutno su stabilne i van životne opasnosti”, kazala je Ersija Ašćerić Mujedinović iz Službe za komunikacije UKC-a Tuzla. 

Podsjećamo, uposlenik škole, profesor engleskog jezika F.I. jučer opko 13,00, fizički je nasrnuo na direktoricu i pedagogicu škole, nanijevši im teške tjelesne povrede čekićem, nogama i rukama. Pacijentice su primljene u teškom fizičkom i psihičkom stanju.

 

”Tokom uviđaja je utvrđeno da je on došao do škole, otišao do ureda direktorice, napao je verbalno, zatim i fizički, zadao joj veći broj udaraca čekićem u glavu. Nakon toga je izašao u hodnik škole, tu je sreo pedagogicu, također je fizički napao i njoj zadao veći broj udaraca čekićem u predjelu glave. Obje oštećene imaju teške tjelesne povrede, one su smještene u UKC Tuzla sa frakturama lobanje”, kazao je Admir Arnautović, glasnogovornik Tužilaštva TK.

 

Iz Tužilaštva je saopćeno da je motiv napada disciplinski postupak koji se vodi protiv ovog profesora i najavljena suspenzija u ovoj školi. Inače, protiv ovog profesora od ranije se u Tužilaštvu TK vodi krivični postupak zbog napada na službenike BH Telekoma u prostorijama Direkcije u Tuzli i nanošenje teških tjelesnih povreda. Tokom krivičnog postupka će najvjerovatnije biti urađeno i psihijatrijsko vještačenje kako bi se utvrdila njegova uračunljivost tokom počinjenja krivičnog djela.