Naslovna AKTUELNO Do kraja mjeseca nestabilne vremenske prilike

Do kraja mjeseca nestabilne vremenske prilike

dron lukavac soda

U Bosni i Hercegovini se u narednih 15 dana nastavlja razdoblje nestabilnih vremenskih prilika. Narednih dana, uz lokalne pljuskove praćene grmljavinom, koji će biti češći u centralnim i sjevernim područjima Bosne i Hercegovine doći će i do pada temperature zraka.

 

 

 

Osvježenje će se osjetiti i na krajnjem jugu zemlje. U drugom dijelu sedmice uz lagani rast temperature zraka očekuje se i nešto stabilnije vrijeme, iako će i dalje postojati uslovi za popodnevne pljuskove.

 

 

Jutarnje temperature zraka u naredna dva dana u Bosni varirat će od 12 do 18 stepeni, na jugu zemlje do 20 stepeni. Maksimalne dnevne temperature u Bosni će biti između 18 i 23, u Hercegovini do 25 stepeni celzija.

 

 

U drugom dijelu sedmice jutarnje temperature će biti od 13 do 18 stepeni u Bosni do 22 stepena u Hercegovini, a najviše dnevne od 22 do 28 stepeni celzija.

 

 

 

Kraj juna

 

 

 

Od ponedjeljka 22. juna prema trenutnim sinoptičkim kartama očekuje se promjenjivo vrijeme sa čestim izmjenama sunčanih perioda i perioda s kišom i pljuskovima.

 

 

Više kiše moguće je u prvom dijelu sedmice u centralnim i zapadnim područjima. Pred kraj prognoziranog perioda uz duža sunčana razdoblja prognoziraju se i više temperature zraka.

 

 

Minimalne temperature zraka varirat će između 13 i 19 stepeni u Bosni, do 21 stepen u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između 24 i 30 stepeni celzija.

 

 

 

Detaljna prognoza za naredna tri dana:

 

 

 

Sutra će u našoj zemlji biti pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima u većem dijelu Bosne padat će kiša. Poslije podne lokalni pljuskovi ponegdje praćeni grmljavinom očekuju se u Hercegovini i u dijelovima centralne i istočne Bosne.

 

 

Jutarnja temperatura će biti od 14 do 20, na jugu do 22, a najviša dnevna od 18 do 24 stepena.

 

 

 

U srijedu, 17. juna, također će biti pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i dio prijepodneva u većem dijelu Bosne s kišom. Poslije podne lokalni pljuskovi se očekuju u većini područja. U Hercegovini je moguća grmljavina. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 20, a najviša dnevna od 19 do 25 stepeni Celzija.

 

 

U četvrtak, 18. juna, prije podne očekuje nas umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a poslije podne smanjenje naoblake. Povremeni i slabi lokalni pljuskovi su mogući u Hercegovini i na istoku Bosne. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 22, a najviša dnevna od 22 do 28 stepeni.